Édes céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 ek ételecet (10%-os)
- 1 tk reszelt torma
- 2-3 ek cukor
Elkészítése:
A céklákat alaposan, több léről átmossuk.
Bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyedén beleszúrható. A céklákat hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ízesítjük a reszelt tormával, ecettel és a cukorral.
Érdemes először kevés cukrot hozzáadni, majd ízlés szerint adagolni. Óvatosan összeforgatjuk.
Pár órát, esetleg egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tipp:
Évek óta Anyukám receptje szerint készítem ezt a típusú salátát. Már vannak a kertben szép cékla fejek, nem mondom, hogy óriási darabok, de már egész nagyok. Már tegnap elkészítettem a salátát, hogy mára jól összeérjenek az ízek.
A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


