Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklákat alaposan, több léről átmossuk.
Bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyedén beleszúrható. A céklákat hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ízesítjük a reszelt tormával, ecettel és a cukorral.
Érdemes először kevés cukrot hozzáadni, majd ízlés szerint adagolni. Óvatosan összeforgatjuk.
Pár órát, esetleg egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Évek óta Anyukám receptje szerint készítem ezt a típusú salátát. Már vannak a kertben szép cékla fejek, nem mondom, hogy óriási darabok, de már egész nagyok. Már tegnap elkészítettem a salátát, hogy mára jól összeérjenek az ízek.
A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható.