Édes céklasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Édes céklasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 1 ek ételecet (10%-os)
  • 1 tk reszelt torma
  • 2-3 ek cukor

Elkészítése:

A céklákat alaposan, több léről átmossuk.

Bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyedén beleszúrható. A céklákat hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ízesítjük a reszelt tormával, ecettel és a cukorral.

Érdemes először kevés cukrot hozzáadni, majd ízlés szerint adagolni. Óvatosan összeforgatjuk.

Pár órát, esetleg egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Tipp:

Évek óta Anyukám receptje szerint készítem ezt a típusú salátát. Már vannak a kertben szép cékla fejek, nem mondom, hogy óriási darabok, de már egész nagyok. Már tegnap elkészítettem a salátát, hogy mára jól összeérjenek az ízek.
A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható.