Ecetes krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- egy fej vöröshagyma
- 3 ek 20%-os ecet
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint (ne legyen nagyon édes)
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.
A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tetejére tesszük és megsózzuk.
Elkészítjük a salátalevet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, ecetet és azt a vizet amit a hagyma eresztett.
Ha feloldódott a cukor akkor ráöntjük a salátára és állni hagyjuk pár órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »