Ecetes krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- egy fej vöröshagyma
- 3 ek 20%-os ecet
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint (ne legyen nagyon édes)
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.
A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tetejére tesszük és megsózzuk.
Elkészítjük a salátalevet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, ecetet és azt a vizet amit a hagyma eresztett.
Ha feloldódott a cukor akkor ráöntjük a salátára és állni hagyjuk pár órát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »