Diós-almás zellersaláta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zeller
- 2 alma
- 5 dkg dió
- 0,5 citrom
- 3 dl joghurt
- 1 ek juharszirup, vagy méz
- 1 ek mustár
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A joghurtot keverjük ki a juharsziruppal és a mustárral. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, ízesítsük sóval és borssal.
A zellert pucoljuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Az almát héjastól reszeljük le ugyanakkorára. Locsoljuk meg mindkettőt citromlével, forgassuk át.
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd mozsárban törjük durvára (mozsár híján tegyük műanyag zacskóba, és húsklopfolóval törjük össze).
Az pirított diót átforgatjuk az almával és a zellerrel, majd leöntjük a joghurtos öntettel és jól átkeverjük. Néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sültek mellé, vagy önmagában is fogyasztható saláta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »