Csirkés tésztasaláta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg tészta (szarvacska)
- egy közepes méretű csirkemell
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma
- petrezselyem, uborka
- kisebb kaliforniai paprika
- 1 pohár kefir
- 1 ek majonéz
- olaj,só,bors
Elkészítése:
Megfőzzük a tésztát, közben felkockázzuk a csirkemellet, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megfűszerezett húst egy kevés olajon megsütjük, miután megsült, a tésztával összekeverjük. Feldaraboljuk a paprikát,és az uborkát is, majd hozzákeverjük a tésztás csirkéhez. Ezután elkészítjük a majonézes öntetet. Egy pohár kefírt egy kávéskanálnyi mustárral, és és egy evőkanálnyi majonézzel összekeverjük, majd beleszórunk apróra vágott petrezselymet, (szárított is lehet).
Végül az öntetet is sózzuk, borsozzuk, és a salátához keverjük.
Nagyon laktató étel, ugyanezt szoktam halkonzervvel is készíteni, böjti időszakban. Ilyenkor fokhagyma helyett apróra vágott vöröshagymát keverek hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

