Csirkés tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg tészta (szarvacska)
- egy közepes méretű csirkemell
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma
- petrezselyem, uborka
- kisebb kaliforniai paprika
- 1 pohár kefir
- 1 ek majonéz
- olaj,só,bors
Elkészítése:
Megfőzzük a tésztát, közben felkockázzuk a csirkemellet, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megfűszerezett húst egy kevés olajon megsütjük, miután megsült, a tésztával összekeverjük. Feldaraboljuk a paprikát,és az uborkát is, majd hozzákeverjük a tésztás csirkéhez. Ezután elkészítjük a majonézes öntetet. Egy pohár kefírt egy kávéskanálnyi mustárral, és és egy evőkanálnyi majonézzel összekeverjük, majd beleszórunk apróra vágott petrezselymet, (szárított is lehet).
Végül az öntetet is sózzuk, borsozzuk, és a salátához keverjük.
Nagyon laktató étel, ugyanezt szoktam halkonzervvel is készíteni, böjti időszakban. Ilyenkor fokhagyma helyett apróra vágott vöröshagymát keverek hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »