Hozzávalók:
Elkészítése:
Megfőzzük a tésztát, közben felkockázzuk a csirkemellet, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megfűszerezett húst egy kevés olajon megsütjük, miután megsült, a tésztával összekeverjük. Feldaraboljuk a paprikát,és az uborkát is, majd hozzákeverjük a tésztás csirkéhez. Ezután elkészítjük a majonézes öntetet. Egy pohár kefírt egy kávéskanálnyi mustárral, és és egy evőkanálnyi majonézzel összekeverjük, majd beleszórunk apróra vágott petrezselymet, (szárított is lehet).
Végül az öntetet is sózzuk, borsozzuk, és a salátához keverjük.
Nagyon laktató étel, ugyanezt szoktam halkonzervvel is készíteni, böjti időszakban. Ilyenkor fokhagyma helyett apróra vágott vöröshagymát keverek hozzá.
Jó étvágyat kívánok!