Csirkemell saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemell
- 1 db piros húsú paprika
- 1 db lila hagyma
- 3/4 doboz kukorica konzerv
- 2 dl. kefír
- 2 dl. majonéz
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 csomag zselatin
- egy csipet bors és ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet húslébe vagy húsleves kockába meg kell főzni. A főzés után összevágni apró kockákra. A paprikát és a lila hagymát is össze kell vágni apró kockára. A csirkemellet az összevágott zöldségeket, kukoricát, kefírt, majonézt, borsot és delikátot összekeverni. A főzőtejszínt fel kell tenni főni, amikor már gyöngyözik a széle a zselatint beleönteni, majd ezt rá kell önteni az előzőleg összekevert alapanyagokra. Majd formába /pl. őzgerinc/ önteni, hűtőbe téve 2-3 óra pihentetés után fogyasztható. Én előző nap megcsinálom, hogy összeérjenek az ízek és úgy finomabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »