Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 1 szál póréhagyma
- 5 kanál tejföl
- 1 kávéskanál szárított chili
- 1 kevés só
- 1 kevés őrölt bors
- 1 kanál almaecet
Elkészítése:
A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.
Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).
Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.
Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.
A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.
Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »