Csípős-sajtos rizssaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre főtt rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1 csípős és TV paprika
- fél csokor medvehagyma
- 8 dkg sajt
- 8 dkg füstölt sajt
- 4 nagy ek majonéz
- 4 nagy ek tejföl
- só, bors
- fél csokor petrezselyem
- fél lime leve
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hármat felkockázunk, a negyediket négybe vágjuk a díszítéshez.
A medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a sajtot és paprikákat is egycentis kockákra vágjuk.
A rizst egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az előbbieket.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel és a limelével, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. A rizshez keverjük, majd üvegtálba töltjük és a tojásokkal kidíszítjük a tetejét. Fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
Tipp:
A legjobb megoldás, ha a kelleténél kicsit több rizst főztünk :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »