Csicseriborsó saláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg száraz csicseriborsó
- 2 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 2 kápia paprika
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor metélő hagyma
- só
Elkészítése:
Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és hagyom kihűlni.
Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lila hagymával, a metélő hagymával a kápia paprikával és a zúzott fokhagymával.
Hozzáadom a csicseriborsót, és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.
Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.
A csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »