Csicseriborsó saláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz csicseriborsó
- 2 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 2 kápia paprika
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor metélő hagyma
- só
Elkészítése:
Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és hagyom kihűlni.
Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lila hagymával, a metélő hagymával a kápia paprikával és a zúzott fokhagymával.
Hozzáadom a csicseriborsót, és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.
Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.
A csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

