Csicseriborsó saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz csicseriborsó
- 2 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 2 kápia paprika
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor metélő hagyma
- só
Elkészítése:
Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és hagyom kihűlni.
Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lila hagymával, a metélő hagymával a kápia paprikával és a zúzott fokhagymával.
Hozzáadom a csicseriborsót, és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.
Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.
A csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 125 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.