Csicseriborsó saláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg száraz csicseriborsó
- 2 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 2 kápia paprika
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor metélő hagyma
- só
Elkészítése:
Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és hagyom kihűlni.
Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lila hagymával, a metélő hagymával a kápia paprikával és a zúzott fokhagymával.
Hozzáadom a csicseriborsót, és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.
Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.
A csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »