Csicseriborsó saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz csicseriborsó
  • 2 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2 kápia paprika
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor metélő hagyma

Elkészítése:

Előző este a száraz csicseriborsót beáztatom, másnap 1 óra alatt enyhén sós vízben puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és hagyom kihűlni.

Összekeverem az olajat a citromok levével, a sóval, az apróra vágott lila hagymával, a metélő hagymával a kápia paprikával és a zúzott fokhagymával.

Hozzáadom a csicseriborsót, és alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.

Lehet enni önmagában, vagy sültek mellé köretként.