Csárda saláta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vörös káposzta
- 20 dkg uborka
- 2 fej vöröshagyma
Léhez:
- 4 dl víz
- 2 ek 10 %-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztát , a hagymát és az uborkát felszeleteljük, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben a vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd kihűtjük, a babérlevelet eltávolítjuk belőle.
A zöldségeket a sós léből kicsavarjuk, és a salátalébe tesszük.
1 órát érleljük, a léből kivesszük, 1-2 kanál olajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »