Csárda saláta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vörös káposzta
- 20 dkg uborka
- 2 fej vöröshagyma
Léhez:
- 4 dl víz
- 2 ek 10 %-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztát , a hagymát és az uborkát felszeleteljük, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben a vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd kihűtjük, a babérlevelet eltávolítjuk belőle.
A zöldségeket a sós léből kicsavarjuk, és a salátalébe tesszük.
1 órát érleljük, a léből kivesszük, 1-2 kanál olajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »