Citromos-majonézes almasaláta recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 1 tk citromlé
- 1 púpos ek tejföl
- 2 púpos ek majonéz
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd kisebb darabokra, kockára vágjuk.
Meglocsoljuk citromlével és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a citromlé a gyümölcsöt.
A tejfölt a majonézzel és a sóval simára keverjük, majd beleszórjuk az almát és alaposan összekeverjük.
Azonnal kínáljuk.
Tipp:
A kertben már kezd érni a nyári alma, ezért tegnap a rántott cukkinihoz egy nem túl szokványos salátát készítettem, mégpedig almából.
Szerintem nem rossz párosítás lett, ízlett a családnak. Kínálhatjuk akár sültekhez, grillezett vagy bundás húsokhoz is kísérőként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »