Citromos-majonézes almasaláta recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 1 tk citromlé
- 1 púpos ek tejföl
- 2 púpos ek majonéz
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd kisebb darabokra, kockára vágjuk.
Meglocsoljuk citromlével és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a citromlé a gyümölcsöt.
A tejfölt a majonézzel és a sóval simára keverjük, majd beleszórjuk az almát és alaposan összekeverjük.
Azonnal kínáljuk.
Tipp:
A kertben már kezd érni a nyári alma, ezért tegnap a rántott cukkinihoz egy nem túl szokványos salátát készítettem, mégpedig almából.
Szerintem nem rossz párosítás lett, ízlett a családnak. Kínálhatjuk akár sültekhez, grillezett vagy bundás húsokhoz is kísérőként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









