Cézár saláta recept
Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 50 dkg szikkadt kenyér
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg juhtúró
- 5 dkg kék penészes sajt
- 1 tubus majonéz
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet ételízesítős vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Az olajat a serpenyőben felhevítjük, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne és még mielőtt megégne, kiszedjük az olajból. A kis kockákra vágott szikkadt kenyeret megpirítjuk a fokhagymás olajban, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez elkészítjük a tartármártást, majd a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot alaposan elkeverjük benne.
A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük, a tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet, a pirított kenyérkockákat és jól megpakoljuk az öntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

