Cézár saláta recept
Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 50 dkg szikkadt kenyér
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg juhtúró
- 5 dkg kék penészes sajt
- 1 tubus majonéz
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet ételízesítős vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Az olajat a serpenyőben felhevítjük, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne és még mielőtt megégne, kiszedjük az olajból. A kis kockákra vágott szikkadt kenyeret megpirítjuk a fokhagymás olajban, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez elkészítjük a tartármártást, majd a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot alaposan elkeverjük benne.
A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük, a tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet, a pirított kenyérkockákat és jól megpakoljuk az öntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

