Cézár saláta recept

Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 50 dkg szikkadt kenyér
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg juhtúró
- 5 dkg kék penészes sajt
- 1 tubus majonéz
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet ételízesítős vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Az olajat a serpenyőben felhevítjük, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne és még mielőtt megégne, kiszedjük az olajból. A kis kockákra vágott szikkadt kenyeret megpirítjuk a fokhagymás olajban, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez elkészítjük a tartármártást, majd a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot alaposan elkeverjük benne.
A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük, a tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet, a pirított kenyérkockákat és jól megpakoljuk az öntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »