Céklasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 5 dkg torma
- 1 mk őrölt kömény
- ízlés szerint ételecet
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A céklát megmosom, és kuktában kevés vízben 20 perc alatt megfőzöm, majd leöntöm a főzővizet, kihűtöm, és megpucolom oly módon, hogy kézzel ledörzsölöm a héját.
A tormát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Egy tálban a hozzávalókból saláta levet készítek.
Cukor nélkül is készíthető, mert a cékla önmagában is édes.
A megpucolt céklát 2-3 mm vastagságú szeletekre vágom, és elkeverem a salátalében.
Tálalás előtt pár órát pihentetem.
Tipp:
Hűtőszekrényben, lezárt üvegben több hétig eltartható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.