Céklasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 5 dkg torma
  • 1 mk őrölt kömény
  • ízlés szerint ételecet
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A céklát megmosom, és kuktában kevés vízben 20 perc alatt megfőzöm, majd leöntöm a főzővizet, kihűtöm, és megpucolom oly módon, hogy kézzel ledörzsölöm a héját.

A tormát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Egy tálban a hozzávalókból saláta levet készítek.
Cukor nélkül is készíthető, mert a cékla önmagában is édes.

A megpucolt céklát 2-3 mm vastagságú szeletekre vágom, és elkeverem a salátalében.

Tálalás előtt pár órát pihentetem.

Tipp:

Hűtőszekrényben, lezárt üvegben több hétig eltartható.