Céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 2 kg cékla
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 2 ek 10%-os ecet
- 1 kk őrölt köménymag
- 2 szál torma
- 5 dl víz
Elkészítése:
A céklát megmossuk, majd nem túl puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, és uborkagyalun leszeljük. A tormát csíkokra vágjuk, rátesszük a céklára.
A többi hozzávalóból elkészítjük a levet, felforraljuk, és melegen ráöntjük a céklára.Kihűtjük, majd hűtőbe tároljuk fogyasztásig.
Tipp:
Lezárt üvegben 1 hétig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »