Céklasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kg cékla
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 1 kk őrölt köménymag
  • 2 szál torma
  • 5 dl víz

Elkészítése:

A céklát megmossuk, majd nem túl puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, és uborkagyalun leszeljük. A tormát csíkokra vágjuk, rátesszük a céklára.

A többi hozzávalóból elkészítjük a levet, felforraljuk, és melegen ráöntjük a céklára.Kihűtjük, majd hűtőbe tároljuk fogyasztásig.

Tipp:

Lezárt üvegben 1 hétig eláll.