Burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma (a legjobb a lila hagyma hozzá)
- só
- ecet
- olaj
- porcukor
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen karikákra vágjuk. A meleg burgonyát megsózzuk, ízlés szerint cukorral meghintjük, ecettel megöntözzük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. (Van, aki egy kevés mustárt is kever a levébe!) Ha szeretjük enni a vöröshagymát, karikákra vágjuk a salátába, ha nem szeretjük, félbevágva áztatjuk a levébe, és fogyasztás előtt kidobjuk belőle. Tálalás előtt egy kevés olajat is keverhetünk a burgonyasaláta levébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »