Burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma (a legjobb a lila hagyma hozzá)
- só
- ecet
- olaj
- porcukor
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen karikákra vágjuk. A meleg burgonyát megsózzuk, ízlés szerint cukorral meghintjük, ecettel megöntözzük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. (Van, aki egy kevés mustárt is kever a levébe!) Ha szeretjük enni a vöröshagymát, karikákra vágjuk a salátába, ha nem szeretjük, félbevágva áztatjuk a levébe, és fogyasztás előtt kidobjuk belőle. Tálalás előtt egy kevés olajat is keverhetünk a burgonyasaláta levébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »