Burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma (a legjobb a lila hagyma hozzá)
  • ecet
  • olaj
  • porcukor

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen karikákra vágjuk. A meleg burgonyát megsózzuk, ízlés szerint cukorral meghintjük, ecettel megöntözzük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. (Van, aki egy kevés mustárt is kever a levébe!) Ha szeretjük enni a vöröshagymát, karikákra vágjuk a salátába, ha nem szeretjük, félbevágva áztatjuk a levébe, és fogyasztás előtt kidobjuk belőle. Tálalás előtt egy kevés olajat is keverhetünk a burgonyasaláta levébe.