Vitaminos vörös babsaláta recept

Hozzávalók:
- 3 db körte paradicsom, ha nincs a sima paradicsom is jó
- 5 db salottahagyma, vagy lila hagyma, esetleg sonkahagyma
- 5 dkg főtt kukorica
- 20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
- 1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
- 4 ek fehér balzsamecet
- 1 lime kicsavart leve
Elkészítése:
A paradicsomot, a hagymát és a paprikát tetszés szerint felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük.
A kukoricát és a babot előkészítjük és egy tálba öntjük. Rárakjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a salátaleveleket, majd elkészítjük az öntetet.
Az öntet elkészítése:
Egy külön tálba elkeverjük a mézet, a balzsamecettel, a citromlével és az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Hideg vízzel egy picit hígítunk rajta, majd ha szükséges még fűszerezzük.
A salátára öntjük, majd jól behűtve kínáljuk.
A vitaminos vörös babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »