Vitaminos vörös babsaláta recept

Hozzávalók:
- 3 db körte paradicsom, ha nincs a sima paradicsom is jó
- 5 db salottahagyma, vagy lila hagyma, esetleg sonkahagyma
- 5 dkg főtt kukorica
- 20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
- 1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
- 4 ek fehér balzsamecet
- 1 lime kicsavart leve
Elkészítése:
A paradicsomot, a hagymát és a paprikát tetszés szerint felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük.
A kukoricát és a babot előkészítjük és egy tálba öntjük. Rárakjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a salátaleveleket, majd elkészítjük az öntetet.
Az öntet elkészítése:
Egy külön tálba elkeverjük a mézet, a balzsamecettel, a citromlével és az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Hideg vízzel egy picit hígítunk rajta, majd ha szükséges még fűszerezzük.
A salátára öntjük, majd jól behűtve kínáljuk.
A vitaminos vörös babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »