Vitaminos vörös babsaláta recept
Hozzávalók:
- 3 db körte paradicsom, ha nincs a sima paradicsom is jó
- 5 db salottahagyma, vagy lila hagyma, esetleg sonkahagyma
- 5 dkg főtt kukorica
- 20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
- 1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
- 4 ek fehér balzsamecet
- 1 lime kicsavart leve
Elkészítése:
A paradicsomot, a hagymát és a paprikát tetszés szerint felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük.
A kukoricát és a babot előkészítjük és egy tálba öntjük. Rárakjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a salátaleveleket, majd elkészítjük az öntetet.
Az öntet elkészítése:
Egy külön tálba elkeverjük a mézet, a balzsamecettel, a citromlével és az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Hideg vízzel egy picit hígítunk rajta, majd ha szükséges még fűszerezzük.
A salátára öntjük, majd jól behűtve kínáljuk.
A vitaminos vörös babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

