Vitaminos vörös babsaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 db körte paradicsom, ha nincs a sima paradicsom is jó
- 5 db salottahagyma, vagy lila hagyma, esetleg sonkahagyma
- 5 dkg főtt kukorica
- 20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
- 1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
- 4 ek fehér balzsamecet
- 1 lime kicsavart leve
Elkészítése:
A paradicsomot, a hagymát és a paprikát tetszés szerint felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük.
A kukoricát és a babot előkészítjük és egy tálba öntjük. Rárakjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a salátaleveleket, majd elkészítjük az öntetet.
Az öntet elkészítése:
Egy külön tálba elkeverjük a mézet, a balzsamecettel, a citromlével és az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Hideg vízzel egy picit hígítunk rajta, majd ha szükséges még fűszerezzük.
A salátára öntjük, majd jól behűtve kínáljuk.
A vitaminos vörös babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 95 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.