Vitaminos vörös babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db körte paradicsom, ha nincs a sima paradicsom is jó
  • 5 db salottahagyma, vagy lila hagyma, esetleg sonkahagyma
  • 5 dkg főtt kukorica
  • 20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
  • 1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
  • 1 db kaliforniai paprika piros
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek méz
  • ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
  • 4 ek fehér balzsamecet
  • 1 lime kicsavart leve

Elkészítése:

A paradicsomot, a hagymát és a paprikát tetszés szerint felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük.

A kukoricát és a babot előkészítjük és egy tálba öntjük. Rárakjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a salátaleveleket, majd elkészítjük az öntetet.

Az öntet elkészítése:

Egy külön tálba elkeverjük a mézet, a balzsamecettel, a citromlével és az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Hideg vízzel egy picit hígítunk rajta, majd ha szükséges még fűszerezzük.

A salátára öntjük, majd jól behűtve kínáljuk.