Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babsaláta, hamis majonézzel recept

Babsaláta, hamis majonézzel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 200 g habtejszín, vagy tejföl
    • 250 g salátabab
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, kis kockákra vágva
    • 2 fej lila hagyma
    • 1 ek mustár
    • kevés só
    • kevés frissen őrölt feketebors
    • néhány babérlevél
    • kevés ecet
    • kevés fokhagymapor
    • kevés kapor, finomra aprítva

    Elkészítése:

    A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom. A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.

    A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak. A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.

    Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.

    A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá