Babsaláta, hamis majonézzel recept

Hozzávalók:
- 200 g habtejszín, vagy tejföl
- 250 g salátabab
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, kis kockákra vágva
- 2 fej lila hagyma
- 1 ek mustár
- kevés só
- kevés frissen őrölt feketebors
- néhány babérlevél
- kevés ecet
- kevés fokhagymapor
- kevés kapor, finomra aprítva
Elkészítése:
A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom. A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.
A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak. A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.
Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.
A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »