Babsaláta, hamis majonézzel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g habtejszín, vagy tejföl
  • 250 g salátabab
  • 4 db főtt tojás, kis kockákra vágva
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 ek mustár
  • kevés só
  • kevés frissen őrölt feketebors
  • néhány babérlevél
  • kevés ecet
  • kevés fokhagymapor
  • kevés kapor, finomra aprítva

Elkészítése:

A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom. A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.

A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak. A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.

Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.

A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.