Ananászos rizssaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag rizs (előfőzött )
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 doboz ananász
- mazsola
- csipet só
- pici édesítőszer
- 1 mk kurkuma
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le.
A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehér borssal, a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett ananászt, a rizst, a mazsolát, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Ezután keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét pörkölt mandulaforgáccsal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


