Ananászos rizssaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag rizs (előfőzött )
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 doboz ananász
- mazsola
- csipet só
- pici édesítőszer
- 1 mk kurkuma
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le.
A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehér borssal, a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett ananászt, a rizst, a mazsolát, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Ezután keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét pörkölt mandulaforgáccsal, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »