Amerikai saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 50 dkg paradicsom
- citromlé
A mártáshoz:
- 5 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál tej
- só
- őrölt bors
- ecet (lehetőleg borecet)
- 1 gerezd fokhagyma
A tetejére:
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A salátafejet leveleire szedve megmossuk, megszárítjuk, és laskára vágva a cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük. Citrommal megöntözzük, és tálra tesszük. Külön csészében adjuk hozzá a mártást, amellyel ki-ki kedve szerint megöntözheti a salátát. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel meg az olajjal kikeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás legyen. Beletörjük a fokhagymagerezdet, és a tejjel mártás sűrűségűre hígítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »