Amerikai saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 50 dkg paradicsom
- citromlé
A mártáshoz:
- 5 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál tej
- só
- őrölt bors
- ecet (lehetőleg borecet)
- 1 gerezd fokhagyma
A tetejére:
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A salátafejet leveleire szedve megmossuk, megszárítjuk, és laskára vágva a cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük. Citrommal megöntözzük, és tálra tesszük. Külön csészében adjuk hozzá a mártást, amellyel ki-ki kedve szerint megöntözheti a salátát. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel meg az olajjal kikeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás legyen. Beletörjük a fokhagymagerezdet, és a tejjel mártás sűrűségűre hígítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »