Amerikai saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej saláta
  • 50 dkg paradicsom
  • citromlé

A mártáshoz:

  • 5 dkg krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál tej
  • őrölt bors
  • ecet (lehetőleg borecet)
  • 1 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A salátafejet leveleire szedve megmossuk, megszárítjuk, és laskára vágva a cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük. Citrommal megöntözzük, és tálra tesszük. Külön csészében adjuk hozzá a mártást, amellyel ki-ki kedve szerint megöntözheti a salátát. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel meg az olajjal kikeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás legyen. Beletörjük a fokhagymagerezdet, és a tejjel mártás sűrűségűre hígítjuk.