Amerikai padlizsánsaláta recept

Hozzávalók:
- 2 szép padlizsán
- só
- 3 szem bors
- 1 babérlevél
- 1 csokor kapor
A mártáshoz :
- 1 csésze borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál só
- késhegynyi őrölt bors
- 1 csapott evőkanál oregano vagy majoránna
- 1 csapott kiskanál bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és borssal, babérlevéllel, kaporral meg sóval ízesített forró vízbe rakva, 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, és az üvegbe rakott, leszűrt padlizsánra öntjük, az üveget lezárva, másnapig hűtőszekrényben tartjuk. Lé nélkül tálaljuk, mert önmagában is elég savanyú lesz a padlizsán.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »