Amerikai padlizsánsaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szép padlizsán
  • 3 szem bors
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor kapor

A mártáshoz :

  • 1 csésze borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál oregano vagy majoránna
  • 1 csapott kiskanál bazsalikom

Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és borssal, babérlevéllel, kaporral meg sóval ízesített forró vízbe rakva, 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Közben a mártáshoz valókat összekeverjük, és az üvegbe rakott, leszűrt padlizsánra öntjük, az üveget lezárva, másnapig hűtőszekrényben tartjuk. Lé nélkül tálaljuk, mert önmagában is elég savanyú lesz a padlizsán.