Almás-körtés saláta vinegrettel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 2 ek almaecet
- 1 kk fokhagymapor
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 8-9 ek olívaolaj
- 0,5 jégsaláta
- 0,5 doboz madársaláta
- 1 alma
- 2 körte
Elkészítése:
A diót durvára vagdaljuk és egy száraz serpenyőben 8-10 perc alatt barnára, illatosra pörköljük.
A vinegrett mártáshoz elkeverjük az ecetet, a mustárt, a fokhagymaport és a mézet. Az olívaolajat lassan csurgatva, robotgéppel simává keverjük egészen addig, amíg sűrű, selymes emulziót nem kapunk.
Egy salátás tálban elhelyezzük az összevágott jégsalátát, a madársalátát, a felkockázott almát és körtét. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk.
Tetejét meghintjük pirított dióval és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.