Almás-körtés saláta vinegrettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 2 ek almaecet
- 1 kk fokhagymapor
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 8-9 ek olívaolaj
- 0,5 jégsaláta
- 0,5 doboz madársaláta
- 1 alma
- 2 körte
Elkészítése:
A diót durvára vagdaljuk és egy száraz serpenyőben 8-10 perc alatt barnára, illatosra pörköljük.
A vinegrett mártáshoz elkeverjük az ecetet, a mustárt, a fokhagymaport és a mézet. Az olívaolajat lassan csurgatva, robotgéppel simává keverjük egészen addig, amíg sűrű, selymes emulziót nem kapunk.
Egy salátás tálban elhelyezzük az összevágott jégsalátát, a madársalátát, a felkockázott almát és körtét. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk.
Tetejét meghintjük pirított dióval és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »