Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-körtés saláta vinegrettel recept

Almás-körtés saláta vinegrettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg dió
    • 2 ek almaecet
    • 1 kk fokhagymapor
    • 1 ek méz
    • 1 ek mustár
    • 8-9 ek olívaolaj
    • 0,5 jégsaláta
    • 0,5 doboz madársaláta
    • 1 alma
    • 2 körte

    Elkészítése:

    A diót durvára vagdaljuk és egy száraz serpenyőben 8-10 perc alatt barnára, illatosra pörköljük.

    A vinegrett mártáshoz elkeverjük az ecetet, a mustárt, a fokhagymaport és a mézet. Az olívaolajat lassan csurgatva, robotgéppel simává keverjük egészen addig, amíg sűrű, selymes emulziót nem kapunk.

    Egy salátás tálban elhelyezzük az összevágott jégsalátát, a madársalátát, a felkockázott almát és körtét. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk.

    Tetejét meghintjük pirított dióval és fogyasztásig hűtőben tartjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá