Almás-körtés saláta vinegrettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 2 ek almaecet
- 1 kk fokhagymapor
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 8-9 ek olívaolaj
- 0,5 jégsaláta
- 0,5 doboz madársaláta
- 1 alma
- 2 körte
Elkészítése:
A diót durvára vagdaljuk és egy száraz serpenyőben 8-10 perc alatt barnára, illatosra pörköljük.
A vinegrett mártáshoz elkeverjük az ecetet, a mustárt, a fokhagymaport és a mézet. Az olívaolajat lassan csurgatva, robotgéppel simává keverjük egészen addig, amíg sűrű, selymes emulziót nem kapunk.
Egy salátás tálban elhelyezzük az összevágott jégsalátát, a madársalátát, a felkockázott almát és körtét. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk.
Tetejét meghintjük pirított dióval és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »