Almás-körtés saláta vinegrettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg dió
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 8-9 ek olívaolaj
  • 0,5 jégsaláta
  • 0,5 doboz madársaláta
  • 1 alma
  • 2 körte

Elkészítése:

A diót durvára vagdaljuk és egy száraz serpenyőben 8-10 perc alatt barnára, illatosra pörköljük.

A vinegrett mártáshoz elkeverjük az ecetet, a mustárt, a fokhagymaport és a mézet. Az olívaolajat lassan csurgatva, robotgéppel simává keverjük egészen addig, amíg sűrű, selymes emulziót nem kapunk.

Egy salátás tálban elhelyezzük az összevágott jégsalátát, a madársalátát, a felkockázott almát és körtét. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk.

Tetejét meghintjük pirított dióval és fogyasztásig hűtőben tartjuk.