Zserbó módra rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek cukor
- 12 púpos ek liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk só
- 0,5 dl olaj
- 480 ml tej
Töltéshez:
- 10 dkg darált törökmogyoró
- 1 kis üveg (bébiételes) gyümölcsdarabos meggydzsem
- Pár ek nutella
- 1 marék durvára vágott törökmogyoró
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett. Végül beleöntjük az olajat.
Közepes lángon kisütjük. A mogyorót ledaráljuk, a díszítéshez valót pedig durvára vágjuk.
Egy nagyobb tányérra elkezdjük rétegezni a palacsintákat úgy, hogy először egy palacsinta, rá dzsem, azt megszórjuk a darált mogyoróval, rá egy palacsinta, azt megkenjük 1 ek nutellával, majd ismét palacsinta.
Ezt addig folytatjuk, míg van palacsinta.
A tetejét megkenjük nutellával és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Tipp:
A palacsintát és a zserbót is imádjuk. Így a kettőt összehozva alkottam meg ezt az isteni rakott édességet.
A mogyoró helyett természetesen dióval is finom, de előbbi bőven termett a kertben, ezért lett az egyik fő hozzávaló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »