Zöldborsós palacsinta recept

Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 30 dkg zöldborsó
- 1 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés cukor, só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá még petrezselyemzöldet is.Ha megpuhult meghintjük 2 dkg liszttel, felengedjük a tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd lehűtjük. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket. Behajtjuk a két végét és feltekerjük batyuszerűen, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük.
Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »