Zöldborsós palacsinta recept

Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 30 dkg zöldborsó
- 1 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa
- kevés cukor, só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk hozzá még petrezselyemzöldet is.Ha megpuhult meghintjük 2 dkg liszttel, felengedjük a tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd lehűtjük. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket. Behajtjuk a két végét és feltekerjük batyuszerűen, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük.
Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »