Vendégváró rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 sós palacsinta
Töltelékhez:
- 20 dkg füstölt sertés sonka
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 3 db tejszínes kockasajt
- 2 dl főzőtejszín
- olaj a kisütéshez
- só
- bors
- piros paprika
- zsemlemorzsa
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Kisütünk 10 db sós palacsintát, ezt nem részletezném, mindenkinek megvan a maga bevált palacsinta receptje. :)
Vajon megpirítjuk az apró kockára vágott füstölt sonkát, felöntjük a tejszínnel, megborsozzuk, beletesszük a kocka sajtokat, reszelünk bele füstölt sajtot, összefőzzük.
Megkenjük vele vastagon a palacsintát, behajtjuk jobbról, balról a két szélét, majd feltekerjük a hagyományos módon.
Óvatosan bepanírozzuk, ügyelve arra, hogy ne essen szét a palacsinta, én a tojásba szoktam rakni sót, piros paprikát, esetleg vegetát.
Forró olajban kisütjük pár perc alatt.
Krumplipürével és tartármártással tálalom, tetejére sajtot reszeltem.
Tipp:
Igaz, hogy időigényes, de garantált a siker! A töltelékre pedig ezer variáció lehetséges! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »