Vendégváró rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 sós palacsinta
Töltelékhez:
- 20 dkg füstölt sertés sonka
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 3 db tejszínes kockasajt
- 2 dl főzőtejszín
- olaj a kisütéshez
- só
- bors
- piros paprika
- zsemlemorzsa
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Kisütünk 10 db sós palacsintát, ezt nem részletezném, mindenkinek megvan a maga bevált palacsinta receptje. :)
Vajon megpirítjuk az apró kockára vágott füstölt sonkát, felöntjük a tejszínnel, megborsozzuk, beletesszük a kocka sajtokat, reszelünk bele füstölt sajtot, összefőzzük.
Megkenjük vele vastagon a palacsintát, behajtjuk jobbról, balról a két szélét, majd feltekerjük a hagyományos módon.

Óvatosan bepanírozzuk, ügyelve arra, hogy ne essen szét a palacsinta, én a tojásba szoktam rakni sót, piros paprikát, esetleg vegetát.
Forró olajban kisütjük pár perc alatt.
Krumplipürével és tartármártással tálalom, tetejére sajtot reszeltem.
Tipp:
Igaz, hogy időigényes, de garantált a siker! A töltelékre pedig ezer variáció lehetséges! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

