Vanília öntetes bögrés palacsinta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek cukor
- 1 bögre finomliszt (bögre: 2 dl)
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 5 csepp napraforgó olaj
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
Öntethez:
- 3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet, és csomómentesre keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a tojásos masszába forgatjuk. Palacsintasütőben, pici olaj hevítésével kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez:
A darált mákot és a darált diót összekeverjük 10-10 dkg cukorral. Betöltjük a palacsintákat, és 6 cm-es darabokra vágjuk. Vajjal kikent tűzálló tálba rakosgatjuk.
Az öntethez:
Összemelegítjük a hozzávalókat. Amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, ráöntjük a palacsintatekercsekre, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

