Túróval töltött káposztás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 25 dkg káposzta
- 25 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 4 szál kapor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A káposztát lereszeljük, sózzuk, majd 20 perces állás után kicsavarjuk a levét és 3 ek olajon megdinszteljük.
A lisztet a tojással, a sóval és a tejjel palacsintatésztává keverjük, hozzáadjuk a káposztát, és szódával hígítjuk. 20 perces pihentetés után átkeverjük, és kisütjük a palacsintákat.
Töltelék készítése:
A túrót kikeverjük a felaprított kaporral és a porcukorral, majd egyesével betöltjük a palacsintákat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.