Túrós palacsinta recept
                            Hozzávalók:
- 2 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici só
 - 1 ek cukor
 - 2 dl tej
 - 7 dl szódavíz
 - 1 dl étolaj
 - 65 dkg liszt
 - 1 ek kakaópor
 
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
 - 2 dl tejföl
 - 1 vaníliás cukor
 - cukor ízlés szerinti mennyiségben
 - magozott meggy
 
A palacsinták sütéséhez, a serpenyő kikenéséhez:
- olaj
 
Elkészítése:
A kakaó kivételével a többi hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk,ha sűrűnek találjuk, akkor tegyünk hozzá még szódavizet.
4 db nagy fehér palacsintát sütünk ki először. Utána a megmaradt masszához keverünk 1 ek kakaóport és ebből 8 db kisebb palacsintát sütünk ki.
A fehér nagy palacsintákat megkenjük túrós krémmel, a kakaós palacsintákat is megtöltjük, közepére egy sor magozott meggyet teszünk.
A kiterített fehér palacsintára két megtöltött kakaósat teszünk és így tekerjük fel az egészet szorosan.
Majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

