Túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- 1 ek cukor
- 2 dl tej
- 7 dl szódavíz
- 1 dl étolaj
- 65 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 vaníliás cukor
- cukor ízlés szerinti mennyiségben
- magozott meggy
A palacsinták sütéséhez, a serpenyő kikenéséhez:
- olaj
Elkészítése:
A kakaó kivételével a többi hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk,ha sűrűnek találjuk, akkor tegyünk hozzá még szódavizet.
4 db nagy fehér palacsintát sütünk ki először. Utána a megmaradt masszához keverünk 1 ek kakaóport és ebből 8 db kisebb palacsintát sütünk ki.
A fehér nagy palacsintákat megkenjük túrós krémmel, a kakaós palacsintákat is megtöltjük, közepére egy sor magozott meggyet teszünk.
A kiterített fehér palacsintára két megtöltött kakaósat teszünk és így tekerjük fel az egészet szorosan.
Majd felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »