Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rakott palacsinta recept

Túrós rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 12 púpos ek liszt
    • 4,8 dl tej
    • 0,5 dl olaj

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 3 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek cukor

    Tetejére:

    • 2 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
    • 2 púpos ek porcukor
    • 1 kis kocka étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a sóval, cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

    A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat. Egy nagyobb serpenyőt forrósítunk és 1-1 merőkanálnyi tésztából palacsintákat sütünk.

    Ebből nekem most 8 nagyobb méretű lett.

    Amíg kicsit hűlnek, összeállítjuk a tölteléket:

    A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam) és ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, végül a krémsajttal krémesítjük.

    Utóbbi mennyisége függhet a túró szárazságától.

    A legegyszerűbb és legszebb eredményt akkor érhetjük el, ha a rétegezést úgy végezzük, hogy a legfelső palacsinta kivételével az összeset kiterítjük a konyhapultra, elosztjuk rajtuk a tölteléket, egy kanál domború oldalával elsimítjuk és a megkent palacsintákat szép sorban egymásra helyezzük.

    Végül a legfelső palacsintát is ráhelyezzük, majd kicsit megnyomkodjuk a tenyerünkkel.

    A tetejére a porcukrot elkeverjük a krémsajttal, majd rákenjük.

    Étcsokoládé forgácsokkal díszítjük.

    Egy éles késsel azonnal szépen szeletelhető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá