Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat a sóval, cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat. Egy nagyobb serpenyőt forrósítunk és 1-1 merőkanálnyi tésztából palacsintákat sütünk.
Ebből nekem most 8 nagyobb méretű lett.
A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam) és ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, végül a krémsajttal krémesítjük.
Utóbbi mennyisége függhet a túró szárazságától.
A legegyszerűbb és legszebb eredményt akkor érhetjük el, ha a rétegezést úgy végezzük, hogy a legfelső palacsinta kivételével az összeset kiterítjük a konyhapultra, elosztjuk rajtuk a tölteléket, egy kanál domború oldalával elsimítjuk és a megkent palacsintákat szép sorban egymásra helyezzük.
Végül a legfelső palacsintát is ráhelyezzük, majd kicsit megnyomkodjuk a tenyerünkkel.
A tetejére a porcukrot elkeverjük a krémsajttal, majd rákenjük.
Étcsokoládé forgácsokkal díszítjük.
Egy éles késsel azonnal szépen szeletelhető.