Túrós rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 0,5 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 púpos ek liszt
  • 4,8 dl tej
  • 0,5 dl olaj

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

Tetejére:

  • 2 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
  • 2 púpos ek porcukor
  • 1 kis kocka étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a sóval, cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat. Egy nagyobb serpenyőt forrósítunk és 1-1 merőkanálnyi tésztából palacsintákat sütünk.

Ebből nekem most 8 nagyobb méretű lett.

Amíg kicsit hűlnek, összeállítjuk a tölteléket:

A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam) és ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, végül a krémsajttal krémesítjük.

Utóbbi mennyisége függhet a túró szárazságától.

A legegyszerűbb és legszebb eredményt akkor érhetjük el, ha a rétegezést úgy végezzük, hogy a legfelső palacsinta kivételével az összeset kiterítjük a konyhapultra, elosztjuk rajtuk a tölteléket, egy kanál domború oldalával elsimítjuk és a megkent palacsintákat szép sorban egymásra helyezzük.

Végül a legfelső palacsintát is ráhelyezzük, majd kicsit megnyomkodjuk a tenyerünkkel.

A tetejére a porcukrot elkeverjük a krémsajttal, majd rákenjük.

Étcsokoládé forgácsokkal díszítjük.

Egy éles késsel azonnal szépen szeletelhető.