Túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 10 dkg teljes kiőrlésű, fehér tönkölyliszt
- 5,5 dkg natúr kukoricapehely
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 5 dkg barna nádcukor
- 1 vanília rúd kikapart belseje, vagy 1 tk vanília kivonat
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 1 nagy doboz (500g) natúr joghurt
- 40 dkg málna
- 3-4 ek méz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.
Teflon serpenyőben egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét felüket lassú tűzön megsütjük. Ha a sütéssel nem akarunk vacakolni, könnyebb sütni, ha kihagyjuk belőle a cukrot, mert úgy kevésbé tapad. Viszont megéri a fáradozást, azt garantálom! A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell. Napi rendszerességgel kell gyártanom itthon.
Töltelék készítése:
A joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát, és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.
A túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g