Túrós-kukoricapelyhes palacsinta joghurtos málnával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg teljes kiőrlésű, fehér tönkölyliszt
  • 5,5 dkg natúr kukoricapehely
  • 3 tojás
  • 3,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje, vagy 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 1 nagy doboz (500g) natúr joghurt
  • 40 dkg málna
  • 3-4 ek méz

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.

Teflon serpenyőben egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét felüket lassú tűzön megsütjük. Ha a sütéssel nem akarunk vacakolni, könnyebb sütni, ha kihagyjuk belőle a cukrot, mert úgy kevésbé tapad. Viszont megéri a fáradozást, azt garantálom! A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell. Napi rendszerességgel kell gyártanom itthon.

Töltelék készítése:

A joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát, és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.