Tarkedli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 g élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl langyos tej
- 2 ek cukor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet tálba öntjük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt egy kis kanál cukorral és egy kevés tejjel.
Mikor az élesztő felfut beletesszük a tojást, a maradék cukrot,majd habverővel összedolgozzuk a masszát és apránként beleöntjük a maradék tejet. Letakarjuk és meleg helyen 20-25 percet kelesztjük. Forró palacsintasütőben megsütjük. Porcukorral és lekvárral forrón tálaljuk.
Tipp:
Sütésnél akkor kell átfordítani ha látjuk hogy a tészta buborékos lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »