Tarkedli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 g élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl langyos tej
- 2 ek cukor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet tálba öntjük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt egy kis kanál cukorral és egy kevés tejjel.
Mikor az élesztő felfut beletesszük a tojást, a maradék cukrot,majd habverővel összedolgozzuk a masszát és apránként beleöntjük a maradék tejet. Letakarjuk és meleg helyen 20-25 percet kelesztjük. Forró palacsintasütőben megsütjük. Porcukorral és lekvárral forrón tálaljuk.
Tipp:
Sütésnél akkor kell átfordítani ha látjuk hogy a tészta buborékos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »