Színes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 2 ek cukor
- 1,5 kk sütőpor
- 1/2 kk só
- 4 dl zsíros tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olvasztott vaj vagy olaj
- 1 ek vanília eszencia
- tetszés szerinti ételfestékek
Elkészítése:
Összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és kikeverjük.
Így is süthetjük, de a színezés csak eztán jön. Ahány színt szeretnénk, annyi felé adagoljuk a tésztát kis tányérkákba és a színezéket hozzákeverjük.
A serpenyőt a szokásos módon olaj sprayvel olajozzuk és felforrósítjuk. A tésztát merőkanállal a serpenyőbe merjük és kissé eligazítjuk a kanál aljával. Mindkét oldalát készre sütjük. Így fojtatjuk a sort, míg van tésztánk.
A tésztákat egyenként is tálalhatjuk vagy tortaszerűen egymásra halmozzuk és szeleteljük. Öntetekkel, lekvárral és vagy vanília fagyival, gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben a színes tésztákból marad egy kevés, ami egy adaghoz már kevés, öntsük össze és így süssük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »