Színes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 2 ek cukor
- 1,5 kk sütőpor
- 1/2 kk só
- 4 dl zsíros tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olvasztott vaj vagy olaj
- 1 ek vanília eszencia
- tetszés szerinti ételfestékek
Elkészítése:
Összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és kikeverjük.
Így is süthetjük, de a színezés csak eztán jön. Ahány színt szeretnénk, annyi felé adagoljuk a tésztát kis tányérkákba és a színezéket hozzákeverjük.
A serpenyőt a szokásos módon olaj sprayvel olajozzuk és felforrósítjuk. A tésztát merőkanállal a serpenyőbe merjük és kissé eligazítjuk a kanál aljával. Mindkét oldalát készre sütjük. Így fojtatjuk a sort, míg van tésztánk.
A tésztákat egyenként is tálalhatjuk vagy tortaszerűen egymásra halmozzuk és szeleteljük. Öntetekkel, lekvárral és vagy vanília fagyival, gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben a színes tésztákból marad egy kevés, ami egy adaghoz már kevés, öntsük össze és így süssük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »