Színes palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 2 ek cukor
- 1,5 kk sütőpor
- 1/2 kk só
- 4 dl zsíros tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek olvasztott vaj vagy olaj
- 1 ek vanília eszencia
- tetszés szerinti ételfestékek
Elkészítése:
Összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és kikeverjük.
Így is süthetjük, de a színezés csak eztán jön. Ahány színt szeretnénk, annyi felé adagoljuk a tésztát kis tányérkákba és a színezéket hozzákeverjük.
A serpenyőt a szokásos módon olaj sprayvel olajozzuk és felforrósítjuk. A tésztát merőkanállal a serpenyőbe merjük és kissé eligazítjuk a kanál aljával. Mindkét oldalát készre sütjük. Így fojtatjuk a sort, míg van tésztánk.
A tésztákat egyenként is tálalhatjuk vagy tortaszerűen egymásra halmozzuk és szeleteljük. Öntetekkel, lekvárral és vagy vanília fagyival, gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben a színes tésztákból marad egy kevés, ami egy adaghoz már kevés, öntsük össze és így süssük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


