Színes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 2 ek cukor
- 1,5 kk sütőpor
- 1/2 kk só
- 4 dl zsíros tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olvasztott vaj vagy olaj
- 1 ek vanília eszencia
- tetszés szerinti ételfestékek
Elkészítése:
Összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és kikeverjük.
Így is süthetjük, de a színezés csak eztán jön. Ahány színt szeretnénk, annyi felé adagoljuk a tésztát kis tányérkákba és a színezéket hozzákeverjük.
A serpenyőt a szokásos módon olaj sprayvel olajozzuk és felforrósítjuk. A tésztát merőkanállal a serpenyőbe merjük és kissé eligazítjuk a kanál aljával. Mindkét oldalát készre sütjük. Így fojtatjuk a sort, míg van tésztánk.
A tésztákat egyenként is tálalhatjuk vagy tortaszerűen egymásra halmozzuk és szeleteljük. Öntetekkel, lekvárral és vagy vanília fagyival, gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben a színes tésztákból marad egy kevés, ami egy adaghoz már kevés, öntsük össze és így süssük ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »