Szilvás rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
- palacsintatészta kb 20 dkg lisztből
Töltelék:
- 50 dkg magozott szilva
- 10 dkg cukor
- 2 ek vaníliás pudingpor
Öntet:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A szilvát összefőzzük a cukorral és 0,5 dl vízzel pár percig, majd hozzákeverjük az 1 dl vízben elkevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
Amíg hűl, a palacsintákat az ismert módon kisütjük. A kész a palacsintákat megtöltjük a szilvás töltelékkel és feltekerve 3-4 darabra vágjuk, így állítjuk egy hőálló sütőtálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük habosra, (nem kell a tejszínt felverni) és öntsük a palacsintákra, majd süssük 150 fokon 20 percig.
Tipp:
Elkészítettem már meggybefőttel és barackkal is, nagyon finom, de bármilyen gyümölcs jó hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

