Skót palacsinta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg cukor
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 ml tej
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába öntünk kevéske olajat.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrot és jól elkeverjük.
A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe ütjük a tojást. Elkezdjük kavargatni úgy, hogy közben apránként egyre több lisztet keverünk hozzá, majd fokozatosan adagoljuk a tejet és sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A sütőt egy szilikon ecsettel kikenjük olajjal (ezt minden palacsinta előtt érdemes megtenni) és egy egész kis merőkanál masszát a serpenyő közepébe csorgatunk. Az magától szépen elterül.
Ha apró buborékok jelennek meg, akkor pár másodperc után (így biztosan nem marad nyers a közepe) már meg is fordíthatjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.
Melegen, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal vagy mézzel kínáljuk.
Tipp:
Kevés szakácskönyvem van, azokat is inkább ajándékba kaptam. Ezek közül a kedvencem Rachel Allen: A család kedvencei című könyve, amivel a Férjem lepett meg. Azért kedvelem, mert sok egyszerű recept is található benne, amit én is szívesen elkészítek. A legjobban a skót palacsinta tetszett meg. Gyerekeim rajonganak a palacsintáért, azok közül is az apróbb fajtáért. Ebből a palacsintából 9 db tenyérnyi darab lett, ami nem mondható soknak, de két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő uzsonnára vagy épp ebéd utáni desszertként.
Nem túl édes, ezért a legjobb mogyorókrémmel, baracklekvárral, mézzel vagy pudinggal kínálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »