Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és félretesszük.
A csiperke gombát megmossuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.
Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából is teszünk a tetejére.
Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél), végül a szokásos módon, de nagy odafigyeléssel (nehogy kihajtódjanak), gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével és bő, forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.
Bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom, én frissen turmixolt krumplipürével tálaltam.
Még forrón szervírozva rendkívül laktató és kiadós étel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

