Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta recept

Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsintához:

    • 35 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek étolaj
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl szóda
    • csipet só

    Töltelék:

    • 12 szelet gépsonka
    • 12 szelet sajt
    • 1/2 kg barna csiperkegomba
    • őrölt bors

    Panírhoz:

    • 3 ek liszt
    • 5 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • Olaj

    Elkészítése:

    A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.

    Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és félretesszük.

    A csiperke gombát megmossuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.

    Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából is teszünk a tetejére.

    Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél), végül a szokásos módon, de nagy odafigyeléssel (nehogy kihajtódjanak), gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével és bő, forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.

    Bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom, én frissen turmixolt krumplipürével tálaltam.

    Még forrón szervírozva rendkívül laktató és kiadós étel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá