Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és félretesszük.
A csiperke gombát megmossuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.
Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából is teszünk a tetejére.
Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél), végül a szokásos módon, de nagy odafigyeléssel (nehogy kihajtódjanak), gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével és bő, forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.
Bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom, én frissen turmixolt krumplipürével tálaltam.
Még forrón szervírozva rendkívül laktató és kiadós étel!