Sajtos baconös rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db palacsinta
- 70 dkg sajt
- 50 dkg szeletelt bacon
- liszt
- tojás
- panírmorzsa
Elkészítése:
A sajtot 7-8 cm hosszú, 3 cm széles és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy a megsült palacsinta közepébe lehessen tekerni. A felszeletelt sajtokat egyesével egy szál szeletelt baconbe göngyöljük.
Miután kész a palacsinta, a baconbe göngyölt sajtokat a palacsintába tekerjük, majd mindegyiket lisztbe, felvert kissé sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban kisütjük.
Sós tört burgonyával, burgonyapürével, savanyúsággal, vagy friss salátával melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyjából 12 db rántott palacsinta jön ki ebből a mennyiségből. Mivel ez egy főétel, így a megmaradt tésztából édeset szoktam csinálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

