Rumos-kakaós palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 50 dkg liszt
- 7 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 6 ek olaj
- 5 dl szódavíz (ásványvíz)
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- cukrozott kakaó
- kevés rum vagy pár csepp aroma
Elkészítése:
A palacsintákat az alábbi módon készítjük el: a lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, mixerrel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Újra elkeverjük csomómentesre. Forró serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A kakaós cukorral töltjük a palacsintát, majd csorgatunk a töltelékre néhány csepp rumot, vagy aromát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »