Rumos-kakaós palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 50 dkg liszt
- 7 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 6 ek olaj
- 5 dl szódavíz (ásványvíz)
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- cukrozott kakaó
- kevés rum vagy pár csepp aroma
Elkészítése:
A palacsintákat az alábbi módon készítjük el: a lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, mixerrel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Újra elkeverjük csomómentesre. Forró serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A kakaós cukorral töltjük a palacsintát, majd csorgatunk a töltelékre néhány csepp rumot, vagy aromát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

