Rózsa recept
Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
- 35 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 tk cukor
- tej-szódavíz
A töltelékhez:
- darált dió
- porcukor
- reszelt citromhéj
- baracklekvár
A borsodóhoz:
- 2 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A palacsintatésztát kiverjük a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjét külön keményre verjük fel.
A tojássárgákat,lisztet,sót,cukrot,annyi szódavízzel és tejjel(felesen használtam)keverjük ki,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
Végül hozzákeverjük a tojásfehérje habot,amitől könnyűvé válik a palacsinta. A palacsintákat kisütjük egyenként.
10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához,a maradékot külön elfogyasztjuk. Egy lapos tányérra 6-8 erős,fehér fonalat fektetünk,ráborítunk 1 palacsintát,meghintjük porcukorral, citromhéjjal ízesített darált dióval. Most következik a 2. palacsinta,amelyet lekvárral kenünk meg. A következőre megint diós töltelék,s ezt így folytatjuk,míg a palacsinta el nem fogy.
Most aztán a fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze,hogy a tészta rózsához hasonló alakot nyerjen. Beletesszük annyi olvasztott vajba,hogy kb a harmadrész magasságig érjen és a tűzhely tetején szép sárgára sütjük. Tálaláskor a fonalakat eltávolítjuk,borsodóval vagy tejsodóval tálaljuk.
Borsodó elkészítése:
A bort vízzel,a citrom héjával,a tojássárgákkal ,reszelt citrom héjával,levével,8 dkg cukorral,liszttel kikeverjük,majd felforraljuk.
A tojásfehérjéket a 2 dkg cukorral keményre verjük és lazán hozzákeverjük. A műveletet gőz felett is elvégezhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

