Rózsa recept

Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
- 35 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 tk cukor
- tej-szódavíz
A töltelékhez:
- darált dió
- porcukor
- reszelt citromhéj
- baracklekvár
A borsodóhoz:
- 2 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A palacsintatésztát kiverjük a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjét külön keményre verjük fel.
A tojássárgákat,lisztet,sót,cukrot,annyi szódavízzel és tejjel(felesen használtam)keverjük ki,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
Végül hozzákeverjük a tojásfehérje habot,amitől könnyűvé válik a palacsinta. A palacsintákat kisütjük egyenként.
10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához,a maradékot külön elfogyasztjuk. Egy lapos tányérra 6-8 erős,fehér fonalat fektetünk,ráborítunk 1 palacsintát,meghintjük porcukorral, citromhéjjal ízesített darált dióval. Most következik a 2. palacsinta,amelyet lekvárral kenünk meg. A következőre megint diós töltelék,s ezt így folytatjuk,míg a palacsinta el nem fogy.
Most aztán a fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze,hogy a tészta rózsához hasonló alakot nyerjen. Beletesszük annyi olvasztott vajba,hogy kb a harmadrész magasságig érjen és a tűzhely tetején szép sárgára sütjük. Tálaláskor a fonalakat eltávolítjuk,borsodóval vagy tejsodóval tálaljuk.
Borsodó elkészítése:
A bort vízzel,a citrom héjával,a tojássárgákkal ,reszelt citrom héjával,levével,8 dkg cukorral,liszttel kikeverjük,majd felforraljuk.
A tojásfehérjéket a 2 dkg cukorral keményre verjük és lazán hozzákeverjük. A műveletet gőz felett is elvégezhetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »