Rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 3-4 dl tej
Töltelékhez:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 dl tej
Díszítéshez:
- karamellás öntet
- mandulapehely
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat egyenként és hűlni hagyjuk.
A pudingokat elkészítjük. A puncsos és a csokis pudingport külön-külön edénybe tesszük. Hozzájuk adunk 4-4 evőkanál kristálycukrot. 4-4 dl tejet folyamatos kevergetés mellett a pudingporokhoz öntünk.
A pudingokat felforraljuk, takarék lángon 1-2 percig főzzük még, majd kihűtjük.
Ezután egy palacsintát egy nagy, lapos tányérra helyezünk. Ezt megkenjük csokoládés pudinggal, ráteszünk egy másik palacsintát, amelyet pedig puncsos pudinggal kenünk meg. Ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a palacsinták és a pudingok.
Az egészet ezután leöntjük karamellás öntettel és pirított mandulapehellyel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »