Rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 3-4 dl tej
Töltelékhez:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 dl tej
Díszítéshez:
- karamellás öntet
- mandulapehely
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat egyenként és hűlni hagyjuk.
A pudingokat elkészítjük. A puncsos és a csokis pudingport külön-külön edénybe tesszük. Hozzájuk adunk 4-4 evőkanál kristálycukrot. 4-4 dl tejet folyamatos kevergetés mellett a pudingporokhoz öntünk.
A pudingokat felforraljuk, takarék lángon 1-2 percig főzzük még, majd kihűtjük.
Ezután egy palacsintát egy nagy, lapos tányérra helyezünk. Ezt megkenjük csokoládés pudinggal, ráteszünk egy másik palacsintát, amelyet pedig puncsos pudinggal kenünk meg. Ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a palacsinták és a pudingok.
Az egészet ezután leöntjük karamellás öntettel és pirított mandulapehellyel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









